Workshop Pijlbreken

Doel

Tijdens deze workshop leer je op effectieve wijze hoe je je aanpak en gedrag bewust kunt inzetten en beter om kunt gaan met belemmeringen. Na het volgen van deze workshop beschik je over “tools” waarmee je focus kunt inzetten om belemmeringen te doorbreken en daardoor met meer zekerheid kunt optreden. We leren je te breken met het oude, zodat er ruimte en energie ontstaat voor het nieuwe.

Deze power break zetten we in om mensen in hun kracht te zetten. Zij leren hun moed aan te spreken, en geïnspireerde actie te nemen, ondanks twijfels en onzekerheid. Deelnemers ervaren hun ware kracht en waar zij toe in staat zijn als zij alles op alles zetten om gewaagde doelen te bereiken.

 

Waarom workshop Pijlbreken?

Het leven biedt jou de keuze om op je eigen vierkante meter te blijven óf om er vanaf te stappen en te ervaren wat de wereld je nog meer te bieden heeft. Besef dat alles wat je doet een keuze is en wat deze keuze in jouw leven teweeg brengt. Toon geen valse bescheidenheid. Er is moed voor nodig om uit te komen voor je grootste kracht. Het is namelijk niet onze schaduw die wij vrezen, maar juist datgene dat ons groots en uniek maakt (Nelson Mandela).

Ons denken belemmert ons vaak in ons doen. We zijn in staat om meer te kunnen dan we denken. Neem als voorbeeld de Chaolin monniken die opgevoed zijn vanuit hun mogelijkheden in plaats van hun belemmeringen. Zij focussen en gaan voor hun doel. Vooral het stuk focus wordt vaak in de weg gestaan door (te)veel belemmering.

 

Hoe ziet de workshop eruit?

Tijdens deze dag ga je eerst voor jezelf een doel bepalen, wat wil je bereiken. Vervolgens ga je je hindernissen benoemen, wat houdt je tegen om voor je doel te gaan. Daarna leer je je focussen op je doel en breek je letterlijk en figuurlijk door je hindernissen heen. Het is een ervaringsgerichte- en zeer effectieve workshop die het mogelijk maakt om voorbij onze belemmeringen te komen, op weg naar het vervullen van onze doelen en behoeften.

De workshop is ook erg effectief in het creëren van samenhang in een groep, onderlinge samenwerking en het bereiken van (groeps)doelen. Het is een zeer dynamische workshop waarbij je door de stappen van verandering geleid wordt in een ongekende mix van doen, ervaren, reflecteren en genieten. Het hoogtepunt van de workshop is op het einde van de dag.

We maken gebruik van een ritueel wat op de Fiji-eilanden wordt gebruikt, waarbij jongeren een pijl breken om op die manier te laten zien dat ze volwassen zijn geworden en afscheid nemen van hun jeugd en verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en hun keuzes.

Na afloop van de training ben je in staat om:

 • Met hernieuwde energie en focus je (nieuwe) visie uit te dragen
 • Je moed en zelfvertrouwen een stevige boost te geven
 • Meer te willen durven en doen
 • Meer je ware talenten en kracht te ervaren.
 • Beter te voelen waar je echt toe in staat bent
 • Te focussen op een uitdagend en gewaagd (eind)doel
 • Jezelf te coachen om topprestaties te leveren
 • Jezelf niet meer af te laten leiden door ‘hersenspinsels’
 • Te vertrouwen op je eigen kracht
 • Te ontdekken dat je veel meer kunt dan je denkt
 • Je grenzen te verleggen en uit je comfortzone te stappen
Nederlands Nederlands English English