Voorbeeld motivatiebrief 1:

[Naam]
[Adres]
[Postcode] [Woonplaats]

[Naam organisatie]
Ter attentie van [Naam contactpersoon]
[Adres]
[Postcode] [Woonplaats]

 

[Stad], datum van sollicitatie

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Toen ik de vacature voor vrijwilliger zag bij uw kazerne werd ik meteen enthousiast. Ik zou graag de kazerne in mijn regio komen versterken en grijp de gelegenheid graag aan om te solliciteren.

Het lijkt me erg waardevol om de maatschappij van dienst te zijn in zo’n belangrijke functie als brandweerman/vrouw. Er staan als mensen je nodig hebben, dat vind ik mooi. Dat raakt zeker een persoonlijke snaar, omdat ik in het verleden eens heb meegemaakt hoe de brandweer het verschil kan maken. Vanaf dat moment wist ik ‘als er ooit een vacature vrij komt bij de kazerne, dan meld ik mij aan!’. Nu is dat moment voor mij aangebroken.

Ik ben sportief, hou van aanpakken en ben niet snel bang. Bijgevoegd heb ik mijn cv waarin ik mijn kwaliteiten en werkervaring heb verwerkt. Daaruit kunt u opmaken dat mijn levensinstelling, mijn sportieve hobby’s en mijn werkervaring mij tot een goede kandidaat maken. Ik woon en werk in de plaats van de kazerne en ben flexibel in te zetten.

Graag stel ik mij persoonlijk aan u voor en ik kijk uit naar uw reactie.

Vriendelijke groeten,

[naam]
[contactgegevens]

Voorbeeld motivatiebrief 2:

[Naam]
[Adres]
[Postcode] [Woonplaats]

[Naam organisatie]
Ter attentie van [Naam contactpersoon]
[Adres]
[Postcode] [Woonplaats]

Rotterdam, 20 april 2022

Betreft: motivatiebrief brandwacht

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik middels deze brief willen aangeven dat ik bijzonder geïnteresseerd ben in de functie van brandwacht die u aanbiedt binnen uw kazerne. Ik wil dan ook het beste van mijzelf laten zien om u ervan te overtuigen dat ik de juiste persoon ben om deze vacature te gaan invullen in de toekomst.

Mijn naam is [Naam], [leeftijd] jaar jong en geboren en getogen in Rotterdam. Ik kan niet zeggen dat ik al jaren ervaring heb als brandwacht, maar ik heb wel al het nodige meegemaakt bij de jeugdbrandweer. Ik weet inmiddels waar de valkuilen liggen, evenals de aandachtspunten. Veiligheid voorop, maar met de ambitie om er alles uit te halen wat erin zit.

Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor de medemens, op de meest uiteenlopende manieren, en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel om op terug te kunnen vallen. Ik voel dan ook een groot enthousiasme over deze vacature en zou deze met plezier invullen.

Veiligheid, snelheid en vertrouwen zijn zaken die nodig zijn om als brandwacht op te kunnen treden en ik bezit deze kwaliteiten absoluut. Ik handel correct en binnen de kortst mogelijke tijd. Dit is belangrijk om de beste resultaten te behalen. Daarnaast functioneer ik uitstekend in teamverband en ben ik iemand waar anderen makkelijk op kunnen vertrouwen.

Ik ben ervan overtuigd dat ik een waardevolle toevoeging aan het team van uw kazerne ben. Ik zie dit als een unieke kans die ik graag met beide handen aangrijp om mezelf te ontwikkelen en meer te kunnen betekenen voor de maatschappij.

Uiteraard hoop ik dat u mogelijkheden in mij ziet en mij de kans wilt geven om mijzelf verder te bewijzen tijdens een persoonlijk gesprek op uw locatie.

Met vriendelijke groet,

[Naam]

Voorbeeld CV 1:

Curriculum Vitae

Naam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoon:
Email:
Geboortedatum:
Nationaliteit:
Rijbewijs:                              Rijbewijs B

____________________________________________________________________________________

Werkervaring

2013 – Heden                          Securitas, Rotterdam

Coordinator en aansturing, zie competenties

 2010 – 2013                              G4S, Amsterdam

Zie competenties


Opleiding

2008                                         Niveau 1 – MBO Assistent beveiliger, Albeda College Rotterdam (diploma)

2009                                         Niveau 2 – MBO Beveiliger, Albeda College Rotterdam (diploma)

2009-2010                              Niveau 3 – MBO Coördinator beveiliging, ROCVA Amsterdam (diploma)
                                 

Activiteiten

2010 – Heden                           Vrijwilliger – Brandweer Rotterdam Rijnmond

2009 – Heden                         Vrijwillig militair – NATRES, Defensie

 

Cursussen

2008 – 2010                             BHV Certificaat behaald

2012 – 2012                              EHBO, NTI certificaat behaald.


Competenties

2013 – Heden                         Securitas

  • Surveilleren bij industriële, commerciële of particuliere panden voor de preventie en het opmerken van indringing, let op onregelmatigheden en zorgt voor de beveiliging van deuren, ramen en toegangswegen.
  • Bekijken en monitoren van alarm- en surveillance systemen, zoals camera’s en elektronische alarmsystemen en toegangssystemen en communiceren met andere eenheden op alarmeringen.
  • Reageren op alarmen en onderzoekt verstoringen.

2010 – 2013                             G4S                          

  • Rapporteren van incidenten, problemen of onregelmatigheden aan de instanties.
  • Monitoren en autoriseren van de toegang en het vertrek van personen en voertuigen in en uit bewaakte roerende zaken.
  • Bediening detectieapparatuur voor de screening van personen en voorkomen doorgang van verboden voorwerpen in gebieden met beperkte toegang.
  • Detecteren en rapporteren van fraude, winkeldiefstal en andere overtredingen van de wet en verzamelen van bewijs voor een rechtbank waneer nodig.


Taal

Nederlands – Moedertaal
Engels – Vloeiend

Interesses en Overige

Hobbies                                  Tennis, Duiken, Klussen

Referenties                             Op aanvraag

 

 

 

 

Voorbeeld CV 2:

Curriculum Vitae

Persoonsgegevens

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

Telefoon:

E-mail:

Nationaliteit:

Geboortedatum:

Opleidingen

Jan 2014- Heden            Erasmus Universiteit, Commerciële economie

Werkervaring

Juli 2014- Heden             Albert Heijn, Rotterdam Blaak, Parttime

Dec 2003- dec 2005         Vakkenvuller bij Jumbo, tester, Fulltime cursussen/ vaardigheden/ talenkennis

Cursussen

Jan 2012- jun 2018          Frans

Computervaardigheden

Office                            MS-Office: Excel (vergevorderd), Word;

Overig                           SPSS, Cognos Powerplay, Simar, ASQ

Talenkennis

Nederlands                 Moedertaal

Engels                          Gemiddeld, cursus Engels gedaan via Studieplan

Duits                             Redelijk, niet vloeiend.

Frans                             Conversatie

Overige activiteiten en interesses

Voetbal, hardlopen, uitgaan

 

 

 

 

 

 

Nederlands Nederlands English English